Проект

Фестивал
АмБъл

АмБъл е за всички
КАМЕРНИ АНСАМБЛИ.

Фестивал, пълен с иновативни проекти за изпълнение, АмБъл събира музиканти от различни националности, стилове и поколения. Структуриран около група проекти, поверени изцяло на ансамбли с демонстриран афинитет към съвременните музикални практики и изпълнение, АмБъл е всичко за камерните ансамбли.

За АмБъл

Помислете само за ансамбъл

Фестивалът за американска и българска музика АмБъл е утвърден форум за представяне на нови и занемарени произведения на американски и български композитори, за сътрудничество между композитори и изпълнители от България и САЩ и подиум за млади музиканти, които да се потопят в нова музика и го изпълняват заедно с по-опитните си колеги. Изданието за 2014 г. е четиринадесетото издание на софийския американско-български музикален фестивал, основан от Джефри Дийн през 1998 г. Продукция на фондация Арденца, АмБъл е финансирана отчасти от българското Министерство на културата и посолството на САЩ в София. Всички събития на АмБъл са безплатни и отворени за обществеността.

2014 Фестивални концерти в София
Етно Европа

Концерт на Словенския квартет
Женски вокален квартет с ръководител Звездана Новакович (Словения)

Сряда, 15 октомври 2014 г. от 17 ч
Американски кът, пл. Славейков, София

Представено с щедрата подкрепа на Посолството на САЩ в София

Откриването на словенския квартет е нещо повече от слушане на музика: чрез вокална комбинация от чист, автентичен звук, вие усещате дълбоко в душата си интензивното въздействие на две традиционни култури, които се срещат една с друга. Със силата на словенските гласове тези четирима певци ще ви поканят да ги последвате в древни времена, когато се заражда традиционната музика на България и Словения. Понякога гласовете им се превръщат в инструменти, като гъдулка или гайда, докато мечтаният звук на арфа се присъедини и акомпанира традиционната българска музика и отвори друг свят на звука. Съвременните джаз хармонии импровизират със звука на традицията, древното среща модерното, България среща Словения: за това е словенският квартет: чисти гласове извън времето и свободни от всякакви граници и граници.

словенски квартет:

вокал:
Гергана Попова (България)
Невяна Ганева (България)
Дияна Василева (България)

Вокал и арфа:
Звездана Новакович (Словения)

Джаз САЩ

БГ Класика

АмБъл ВИДЕА

Концерти

Попитай ни

Изпрати съобщение сега

Свържи се с нас

Изпрати ни Email

Само за КОНКУРСИ:
ardenzafoundation@gmail.com

За общи въпроси:
info@ardenzamusic.org